Taxandria cvo

MS Excel

Getallen en formules, grafieken, facturen opmaken, rekenbladen...  Leer vlot en correct werken met getallen!

Cijfergegevens verwerken (Excel 1)
Excel is een rekenblad waarmee je gemakkelijk en efficiënt getallen en gegevens kunt verwerken. Hiermee bedoelen we dat de getallen en gegevens in een duidelijkere vorm worden gebracht, namelijk in tabellen en grafieken, zodat deze beter leesbaar en overzichtelijker zijn.
In deze cursus leer je de basishandelingen: gegevens invoeren, verwijderen en wijzigen, lay-out opmaken en awijzigen.
We starten met eenvoudige berekeningen om later meer toegepaste formules te kunnen gebruiken.
Het uiteindelijke resultaat zal zijn dat je tabellen kunt maken, deze kunt afdrukken en ook grafisch kunt weergeven

Gegevens beheren (Excel 2)
In deze module wordt de nadruk gelegd op gegevensbeheer. Het verwerken van grote aantallen gegevens is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. We leren hoe je in Excel deze gegevens professioneel en vooral efficiënt kan verzamelen en verwerken.
We bouwen gegevenstabellen op die we vervolgens ook volledig beheren: sorteren, filteren, subtotalen maken, zoekfuncties uitvoeren, validaties…
We maken draaitabellen en draaigrafieken waarin we dan enkele functies verder uitdiepen.
Tot slot gaan we al enkele macro’s maken en zetten we de eerste stappen om te gaan programmeren in Excel.  In de vervolgcursus Programmeren in VBA gaan we daar verder op in.

Programmeren in VBA (Excel 3)
In deze module wordt de nadruk gelegd op het werken met besturingselementen, het zelf ontwikkelen van procedures en zelf functies leren schrijven. We gaan nog méér afstemmen op onze eigen noden en gaan onze eigen procedures ontwikkelen zodat we uiteindelijk zelf een automatiseringsproject kunnen maken.
We vertrekken van een opgenomen macro.  Daarna zullen we zelf een programma schrijven in VBA-code waarbij we vanuit dit programma zaken kunnen opvragen bij de gebruiker, alsook gegevens kunnen opvragen en wijzigen in gegevenslijsten.

 

Lesmomenten:

Excel 2

Maandagavond van 18:30u tot 21:25u van 28/01/2019 tot 17/06/2019

Excel 3

Donderdagavond van 18:30u tot 21:25u van 31/01/2019 tot 20/06/2019

Op 1 september fusioneert cvo Taxandria met cvo Horito en cvo Kempen tot