Taxandria cvo

Thuis en  kantoorsoftware

Je hebt een nieuwe leuke kantoorbaan en wil je pc-vaardigheden aanscherpen of je wil thuis niet steeds aan de mouw trekken van kinderen of kleinkinderen.  Dan zit je in deze cursus op de juiste plaats.  In deze module wordt niet elk softwarepakket van naaldje tot draadje uitgelegd maar krijg je een introductie in verschillende pakketten van Microsoft Office en leer je werken met de meest gangbare toepassingen.

Je wordt o.a. wegwijs gemaakt in de wereld van het internet.  Zo leer je interessante informatie opzoeken en je mailprogramma beheren, bijlagen versturen en mails ordenen.

In Word komt de opmaak van teksten kort aan bod, net als het openen en bewaren van documenten en het kopiëren van webteksten in een Word-document.

Eenvoudige berekeningen of grafieken maken en gegevens rangschikken op een rekenblad, dat krijg je zeker onder de knie in het hoofdstuk Excel.

Niets zo leuk als een presentatie geven met aantrekkelijke visuele ondersteuning.  Na de inleiding op Powerpoint mag dat alvast geen probleem meer zijn.

In het deel Publisher leer je je eigen uitnodigingen en visitekaartjes maken.  Goochelen met kleuren, tekst en afbeeldingen, dat is de bedoeling!

Heel kort komt ook het bewerken van foto’s in Photoshop aan bod.

In de module Thuis- en Kantoorsoftware komen de programma’s niet alleen afzonderlijk aan bod.  We leren ook de verschillende computermodules geïntegreerd te gebruiken.

Wie weet krijg je na deze cursus de smaak van één bepaald programma te pakken?!  Na deze cursus kan je gemakkelijk doorstromen naar tal van andere cursussen.


 

 

 

Lesmomenten

Module 1

Dinsdagavond van 28:30u tot 21:25u van 29/01/2019 tot 18/06/201925

Module 2

Maandagvoormiddag van 09:00u tot 11:55 u van 28/01/2019 tot 17/06/2019

of

Maandagavond van 18:30u tot 21:25u van 28/01/2019 tot 17/06/2019

Op 1 september fusioneert cvo Taxandria met cvo Horito en cvo Kempen tot